Delferière voorlopig weer op vrije voeten, KVM-bestuurder niet

Delferière voorlopig weer op vrije voeten, KVM-bestuurder niet

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 16:24do 11-10-2018 om 16:24

Een persconferentie van het federaal parket heeft meer duidelijkheid verschaft over de aanklachten in Operatie 'Propere Handen'. Terwijl het onderzoek in volle gang is, zijn hoofdrolspelers Sebastien Delfière en D.V. voorlopig vrijgelaten.

Tijdens de belegde persconferentie werd naar buiten gebracht dat 28 personen werden onderschept voor verhoor en 22 werden voorgeleid voor onderzoeksrechter. Betrokken personen werden enkel bij hun inititalen genoemd, maar daaruit vielen de namen op te maken.

Zo is van een vijftal personen een update gegeven over hun situatie. Het gaat naast toparbiter Delfière en makelaar Veljkovic om een drietal figuren: twee van KV Mechelen en één van Waasland-Beveren, clubs die een rol spelen in het onderzoek naar matchfixing. Bij Mechelen betreft het hoofdaandeelhouder Olivier Somers en financieel directeur Thierry Steemens. Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, is eveneens in verdenking gesteld.

Van het vijftal zijn Delfière, Somers en Huyck onder voorwaarden vrijgelaten. Steemans is de enige die vooralsnog onder aanhoudingsbevel is geplaatst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws