'Leko niet betrokken bij matchfixing, maar ander scenario is gigantisch probleem'

'Leko niet betrokken bij matchfixing, maar ander scenario is gigantisch probleem'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 14:25do 11-10-2018 om 14:25

Club Brugge traint voor de tweede dag op rij zonder Ivan Leko. De trainer bracht een nacht in de cel door, maar dat was niet voor matchfixing. Volgens Sporza is dat bevestigd aan Club Brugge.

Vanmiddag wordt Leko normaal vrijgelaten. Daarna wil Club Brugge praten met zijn trainer. Over matchfixing hoeft het niet te gaan. "Dat is al heel erg belangrijk", stelt Peter Vandenbempt. "Alleen zijn er nog drie scenario's mogelijk."

"Heeft Ivan Leko zich destijds als trainer of als speler van Oud-Heverlee zich in het zwart laten betalen door Dejan Veljkovic? Is het alleen maar dat? Dat valt nog te rijmen", meent Vandenbempt.

"Heeft hij – dat is al een ander stadium – eventueel ook bonussen of vergoedingen gekregen voor transfers van Veljkovic waar hij trainer was in het verleden? Het allerergste is dat het zou doorgegaan zijn als hij trainer was van Club Brugge. Veljkovic heeft met Rits en Ivan Tomečak twee spelers naar Club Brugge gebracht. Al het dat is, dan is er een gigantisch probleem en kan Leko niet langer meer de trainer van Club Brugge zijn. Bij Club Brugge zijn ze doodongerust."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws