OFFICIEEL: Monaco grijpt in en bedankt Jardim, weg voor Henry ligt open

OFFICIEEL: Monaco grijpt in en bedankt Jardim, weg voor Henry ligt open

11-10-2018 13:09
10

AS Monaco heeft trainer Leonardo Jardim de laan uitgestuurd. De teleurstellende sportieve resultaten heeft de Portugees de kop gekost. Monaco staat na negen speelronden op de zeventiende plaats op ranglijst. Thierry Henry lijkt de grootste kanshebber om Jardim op te volgen. 

Jardim was vier jaar lang trainer van Monaco. Met de club boekte hij diverse successen, maar de slechte start van het huidige seizoen is hem fataal geworden. Jardim werd in 2017 kampioen met Monaco in het jaar dat hij ook de halve finales van de Champions League bereikte. Daarin was Juventus over twee wedstrijden te sterk. 

Jardim werd vorig seizoen nog knap tweede met Monaco, al eindigde de club dertien punten achter kampioen Paris Saint-Germain. Olympique Lyon werd op plek drie gehouden. Monaco zit in de dezelfde Champions League-groep als Club Brugge. 

Naar verwachting wordt Thierry Henry de opvolger van Jardim. Franse media verwachten dat de voormalig aanvaller van de club op korte termijn wordt aangesteld, maar hij schijnt nog wel in onderhandeling te zijn. Henry is momenteel nog assistent van bondscoach Roberto Martinez.