UPDATE: Clement schafte auto aan bij Thoen

UPDATE: Clement schafte auto aan bij Thoen

11-10-2018 14:10
13

Het ziet er allemaal minder goed uit voor Sébastien Delferière. Een autohandelaar uit Aalst stelt nu dat de scheidsrechter en Dejan Veljkovic samen kwamen kijken voor een wagen in zijn zaak.

François Thoen, eigenaar van een Volkswagen/Audi-garage, doet zijn verhaal bij TV Oost Nieuws: 'Veljkovic is hier op een dag met een vriend een auto komen kopen, later bleek dat scheidsrechter Sébastien Delferière te zijn', stelt hij.

Volgens TV Oost woonde Veljkovic lang in Aalst en was hij een trouwe klant bij Thoen. Regelmatig stuurde hij een kennis naar de garage. Uiteindelijk kocht Delferière zijn auto met een extra korting van 1% dankzij de hulp van Veljkovic,

Bij Delferière stopt het verhaal niet. 'Philippe Clement is hier ook samen met Veljkovic naar een cabrio komen kijken voor zijn vrouw', beweert Thoen, die niet meer weet of de auto destijds ook verkocht is. De kans is groot dat Clement destijds nog bij een andere club zat en nog niet bij Genk. 

Thoen hoeft niks te vrezen. 'Ik verkoop alleen maar auto's, en goede klanten krijgen nu eenmaal korting', stelt hij.

Update 11/10, 14.10: Thoen mag dan niet meer weten of Clement een auto bij hem heeft gekocht. De openbare Facebookpagina van de firma weet het wel nog. In 2011 kondigt de zaak trots aan dat Clement zijn Audi kwam afhalen. Daar is an sich voor alle duidelijkheid niks mis mee. Veljkovic zou niet betrokken zijn bij de deal.