Bayern München-sterren krijgen kritiek: 'Denken dat ze groter zijn dan de club'

Bayern München-sterren krijgen kritiek: 'Denken dat ze groter zijn dan de club'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 12:31do 11-10-2018 om 12:31

Lothar Matthäus heeft het helemaal gehad met enkele 'sterren' van Bayern München. Het clubicoon van Der Rekordmeister kan niets met het gedrag van onder meer Arjen Robben en James Rodriguez. Matthäus stelt dat trainer Niko Kovac niet het probleem is van de mindere resultaten.

"Nee. Hij heeft in het begin misschien iets te veel gedaan, omdat hij al zijn spelers aan boord wilde hebben. Maar dat zegt iets over hem", zegt Matthäus tegen het Zwitserse Blick. "Hij is een ambitieus persoon met een plan, een echt voetbaldier. Hij is de juiste man om dingen om te draaien. Bayern liet in de eerste zes wedstrijden het beste spel sinds tijden zien. Het gaat meer om het management en de spelers."

Matthäus denkt dus dat het probleem dieper zit en richt zich op enkele grote namen, waaronder Robben. "Spelers als James en Lewandowski denken dat ze groter zijn dan de club, waaronder Robben en Ribery. De een klaagt dat hij te weinig speelt, de ander dat hij te weinig ballen krijgt. En de derde klaagt vanwege de versterkingen of uit zijn frustraties tegenover journalisten. Dit moet stoppen. Sommige sterren zijn egoïstisch en respectloos tegenover coaches, clubs en teamgenoten."

Op de weg naar herstel ziet Matthäus een belangrijke rol weggelegd voor voorzitter Uli Hoeness. "Hij en technisch directeur Hasan Salihamidzic moeten duidelijk maken dat de spelers hun negatieve lichaamstaal moeten veranderen. Als iemand zich egoistisch gedraagt, plaats je hem op de bank voor vier weken. En wat rouleren betreft, de oudere spelers moeten beseffen dat dat ook in hun voordeel is. Als ze zo blijven spelen, zijn ze geblesseerd in november."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws