Hallucinant! Bayat strijkt met netwerk miljoenen op en betaalt zichzelf uit

Hallucinant! Bayat strijkt met netwerk miljoenen op en betaalt zichzelf uit

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 11:07do 11-10-2018 om 11:07

De Bayat-gate draait op volle toeren. Donderdag worden de spilfiguren, Mogi Bayat en Dejan Veljkovic aan de tand gevoeld. Zij worden door het parket op de rooster gelegd voor hun betrokkenheid bij financiële fraude en matchfixing.

Het Nieuwsblad pakt uit met een opmerkelijk nieuwtje. Het grote netwerk van de 'populaire' Bayat heeft volgens hen een logische oorzaak. 'De marges houdt hij voor zichzelf, maar hij laat ook anderen delen in de winst, waardoor zijn netwerk van bevriende clubs en trainers zich razendsnel kon uitbreiden', klinkt het.

Negen miljoen op zes jaar
Daar blijft het echter niet bij. De winsten die de makelaar opstrijkt, zijn indrukwekkend hoog. 'Uit jaarrekeningen bleek dat de vennootschap van Bayat de voorbije zes jaar meer dan negen miljoen euro winst maakte.'

Alsof dat nog niet erg genoeg is, strijkt hij zelf een aanzienlijk deel op. 'Waarom hij zichzelf dit jaar 7,8 miljoen euro uitbetaalde, is volstrekt onduidelijk', besluit het dagblad.

Plaats een reactie

viperkebas +382
donderdag 11 oktober 2018 om 12:24
So wath, als boekhouder zie ik dat de winst van de vennootschap keurig is opgenomen in hun jaarrekening(en) en bijgevolg ook BTW en eventueel vennootschapbelasting is betaald. Daarenboven mag de vennoot in de vennootschap zich een vergoeding laten uitkeren zonder dat zich de vraag mag worden gesteld of deze vergoeding te hoog is. De vennoot in kwestie betaalt op de ontvangen vergoeding dan ook personenbelasting en sociale bijdragen. Voor zoverre zie ik als boekhouder geen fiscale problemen laat staan andere problemen.
[Reactie gewijzigd op donderdag 11 oktober 2018 om 12:25]
Vind ik leuk
donderdag 11 oktober 2018 om 12:35
Klaag degene aan die het "beroep" makelaar zo simpel hebben gemaakt : onze politici ; toen Renaat Landuyt justitieminister was heeft hij die voorwaarden hoog gelegd - degene na hem hebben die lat verlaagd om vriendendiensten te doen. Nu staan ze aan de zijlijn en vragen om een eerlijke sport.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws