Vandenbempt geschokt: ''Verhaal rond Delferière en Vertenten is onthutsend''

Vandenbempt geschokt: ''Verhaal rond Delferière en Vertenten is onthutsend''

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 11:00do 11-10-2018 om 11:00

Operatie 'Propere Handen' houdt voorlopig heel België in zijn greep. Mogelijk is er naast fiscale fraude ook sprake geweest van matchfixing in onze hoogste klasse. Topscheidsrechters Sébastien Delférière en Bart Vertenten werden al opgepakt. Peter Vandenbempt reageert geschokt.

Het Nieuwsblad bracht donderdagochtend enkele belastende feiten aan het licht. Vandenbempt las het nieuws en is geschokt. ''We kijken er niet van op dat er fiscale fraude gebeurt in het voetbal. Maatschappelijk is dat natuurlijk laakbaar, maar als voetballiefhebber ben je toch meer gechoqueerd dat er namen van scheidsrechters opduiken en worden gelinkt aan matchfixing en aan die twee spelersmakelaars'', reageert hij bij Sporza.

Vooral het feit dat het om Delférière en Vertenten gaat, maakt de impact groter. ''Het zijn dan ook niet zomaar twee scheidsrechters, maar twee van onze allerbeste internationale scheidsrechters. Het relaas dat ik heb gelezen in Het Nieuwsblad, is onthutsend.''

Vandenbempt maakt zich dan ook grote zorgen. ''Als er al cadeaus zijn uitgedeeld, reizen zijn georganiseerd, of - zoals de krant schrijft - Veljkovic geld stort aan de school van Delferière, dan zitten we natuurlijk op een verschrikkelijk verkeerd spoor'', besluit de radiocommentator.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws