OFFICIEEL: Leekens denkt nog niet aan pensioen en trekt naar Afrika

OFFICIEEL: Leekens denkt nog niet aan pensioen en trekt naar Afrika

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 10:34do 11-10-2018 om 10:34

Georges Leekens heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij keert terug naar Tunesië om Etoile Sportive du Sahel te gaan trainen. De 69-jarige Leekens bevestigde het nieuws aan Sporza.

''Ik kreeg de vraag vanuit Tunesië zeer recentelijk: ik ga per direct aan de slag bij de club Etoile Sportive du Sahel.'' Leekens zet daarmee zijn politieke ambities voorlopig opzij. Leekens staat namelijk in zijn gemeente Oostkamp op de lijst van de lokale CD&V, met de ambitie om Schepen van Sport te worden.

Hoewel hij naar Tunesië trekt, blijft hij op de achtergrond politiek actief. ''Toch blijft m’n rol als lijstduwer tijdens de verkiezingen van komende zondag overeind. Ik ben ontzettend trots op de strafste gemeente van Vlaanderen en stel graag m’n (sportieve) ervaring ten dienste. Mijn engagement om in de volgende legislatuur het sportieve beleid in Oostkamp te ondersteunen blijft overeind. In welke rol, dat zullen de verkiezingen en m’n beroepsbezigheden bepalen."

Leekens zat sinds juni zonder job nadat hij werd ontslagen als bondscoach van Hongarije. Nu volgt dus een nieuw buitenlands avontuur voor de ex-bondscoach van de Rode Duivels. Leekens begint aan zijn tweede termijn in Tunesië. Van maart 2014 tot juni 2015 was hij actief als keuzeheer van de nationale selectie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws