Update: 'Naast spelers werd ook voorzitter Waasland-Beveren aan de tand gevoeld'

Update: 'Naast spelers werd ook voorzitter Waasland-Beveren aan de tand gevoeld'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 11:29do 11-10-2018 om 11:29

Waasland-Beveren was woensdag één van de acht clubs uit de Jupiler Pro League die geen speurders over de vloer kregen. Een dag later stond het gerecht wel op de stoep. Meerdere spelers zijn opgepakt voor verhoor, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het is op dit moment niet bekend om welke namen het gaat. Wel lijkt vast te staan dat nog nader bekende personen zullen worden ondervraagd over de slotdag van vorig seizoen. Waasland-Beveren ging op de laatste speeldag op bezoek bij KV Mechelen en deze match zou centraal staan in het onderzoek naar mogelijke matchfixing.

Alles draait om de Servische spelersmakelaar Dejan Veljkovic, een spil in het hele schandaal. Veljkovic was woensdag één van de hoofdpersonen die werd opgepakt. De Standaard vond vervolgens aanwijzingen dat Veljkovic heeft geprobeerd om het duel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren te beïnvloeden. Veljkovic had de nodige cliënten bij Malinwa en had er belang bij om Mechelen in de Jupiler Pro League te houden. Dagen voor het betreffende duel zou hij veelvuldig contact hebben gehad met bestuurders van beide clubs.

De missie van Veljkovic mislukte uiteindelijk. Mechelen won weliswaar met 2-0 van Waasland-Beveren, maar KVM degradeerde alsnog door de 4-0 zege van Royal KAS Eupen op Royal Excel Moeskroen. Die tweede confrontatie ligt overigens ook onder een vergrootglas.

Lees ook: LIVE: De gebarste bom in het Belgische voetbal, alles wat je moet weten

Update 11.05: Voorzitter Dirk Huyck wordt naar verluidt momenteel ook ondervraagd in kader van het grootschalige onderzoek dat een bom heeft doen ontploffen in het Belgische voetbal.

Update 11.29: Het Laatste Nieuws meldt dat voorzitter Huyck inmiddels weer is vrijgelaten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws