Zorgwekkende informatie: 'Matchfixing in PO1 en bij Club Brugge - Anderlecht'

Zorgwekkende informatie: 'Matchfixing in PO1 en bij Club Brugge - Anderlecht'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 09:20do 11-10-2018 om 09:20

Een bom onder het Belgisch voetbal, dat mag je wel zeggen. Het gerecht onderzoekt momenteel naar mogelijke matchfixing in onze competitie. Er werd al gesproken over de rol van Dejan Veljkovic in de degradatiestrijd. Maar ook enkele wedstrijden in Play-Off 1 en zelfs één topper (buiten Play-Off 1) zouden verdacht zijn.

Bij De Tijd klinkt het dat speurders 'harde bewijzen' hebben over geknoei bij wedstrijden in Play-Off 1. Over welke wedstrijden het gaat, is niet geweten. Naast wedstrijden in Play-Off 1 zo er ook gesjoemeld zijn met toppers in de Belgische competitie. De Morgen meldt dat ook de 5-0 thuiszege van Club Brugge tegen Anderlecht op 17 december onderzocht wordt.

Anderlecht had toen in de basiself twee spelers van Dejan Veljkovic staan. Meer bepaald gaat het om Sofiane Hanni en Ivan Obradovic. De twee spelers kenden geen al te beste wedstrijd en gingen met 5-0 onderuit tegen Club Brugge. Een wedstrijd die gefloten werd door... Sébastien Delferière, de scheidsrechter die goede banden heeft met Veljkovic.

In die wedstrijd scoorde Club Brugge twee keer in extra tijd. De Morgen merkt op dat bij live betting de odds de hoogte in schoten tijdens die wedstrijd. Club Brugge kreeg daarin ook nog twee strafschoppen, een goede zaak dus voor live betters. Of die wedstrijd uiteindelijk ook werd beïnvloed zal het onderzoek uitwijzen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws