Wist Coucke van mogelijk gesjoemel Van Holsbeeck? 'Mee de aanleiding voor ontslag'

Wist Coucke van mogelijk gesjoemel Van Holsbeeck? 'Mee de aanleiding voor ontslag'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 06:59do 11-10-2018 om 06:59

Herman Van Holsbeeck werd net als vele anderen woensdag opgepakt voor ondervraging, maar in tegenstelling tot Ivan Leko werd hij wel vrijgelaten. Het federaal parket verdenkt de ex-manager van RSC Anderlecht niet enkel van gesjoemel bij transfers, maar ook van btw-fraude. Dat meldt De Tijd donderdag.

Het gerechtelijk onderzoek zou zich voornamelijk toespitsen op de zogenaamde 'retrocommissies'. Daarmee verdienen makelaars, clubbestuurders, spelers en coaches in het zwart bij. Dat gaat als volgt: transfersommen worden tegen een bepaalde waarde in de boeken gezet, maar het echte transferbedrag ligt een pak hoger. Het verschil wordt verdeeld onder de betrokkenen.

Het onderzoek naar Van Holsbeeck gaat ook over die onderhandse commissies bij transfers, maar de speurders kregen naderhand ook aanwijzingen voor btw-fraude. Het financiële gesjoemel van Van Holsbeeck zou mee de aanleiding zijn geweest voor zijn ontslag bij Anderlecht nadat nieuwe eigenaar Marc Coucke de fakkel overnam bij paars-wit.

Lees ook: Leko moet nacht in de cel doorbrengen, Van Holsbeeck wel vrijgelaten

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws