Leko moet nacht in de cel doorbrengen, Van Holsbeeck wel vrijgelaten

Leko moet nacht in de cel doorbrengen, Van Holsbeeck wel vrijgelaten

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 21:05wo 10-10-2018 om 21:05

Ivan Leko zal in een politiecel moeten overnachten. Dat verklaarde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge woensdagavond. Herman Van Holsbeeck werd wel vrijgelaten na zijn ondervraging in Hasselt.

Leko verschijnt donderdag voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Die kon de Kroaat vandaag niet meer ondervragen omdat er zoveel arrestaties waren. "Morgen om 12 uur zijn wij opnieuw van de partij en dan neemt de onderzoeksrechter een beslissing", aldus Van Steenbrugge.

"Ivan Leko heeft een twintigtal vragen moeten beantwoorden en hij heeft dat schitterend gedaan. Ik verwacht morgen een gunstige beslissing. Ik heb daar alle vertrouwen in. Voorlopig is hij nog niet in verdenking gesteld, maar dat kan morgen nog gebeuren."

"Gelet op de verklaringen die hij vandaag heeft afgelegd, ziet het er goed uit. Dat hij de nacht in de cel moet doorbrengen, is natuurlijk een spijtige zaak, maar ik kan niemand iets verwijten. Het was een marathon voor die mensen", besloot Van Steenbrugge.

Ondertussen werd Herman Van Holsbeeck wel vrijgelaten. Dat meldt L'Echo. Mogi Bayat, één van de twee spilfiguren in de hele zaak, zal pas donderdag een eerste keer aan de tand gevoeld worden.

Lees ook: LIVE: De gebarste bom in het Belgische voetbal, alles wat je moet weten

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws