De Witte reageert na schandaal rond Bayat: Er is iets niet pluis

De Witte reageert na schandaal rond Bayat: "Er is iets niet pluis"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 20:30wo 10-10-2018 om 20:30

KAA Gent stelde woensndag met Jess Thorup een nieuwe coach voor, maar dat raakte ondergesneeuwd door het schandaal rond Mogi Bayat en collega-makelaar Dejan Veljkovic. Ook voorzitter Ivan De Witte kreeg daar uiteraard vragen over.

De Witte gaf dan ook een korte reactie. "Ik had dit helemaal niet zien aankomen. En ik moet opletten met wat ik nu allemaal ga zeggen. Ik wil er niet veel over kwijt. De huiszoeking heeft me erg verrast. De onderzoekers gingen erg grondig en minutieus te werk. Ze hebben documenten opgevraagd. Hier moet een aanleiding voor zijn, dat kan niet anders. Er is iets niet pluis. Het parket zal zo'n actie niet instellen zonder dat het daar redenen voor heeft", kon Sporza optekenen.

Hoe dan ook is dit een klap voor het Belgische voetbal. "Ik vind dit heel spijtig voor de reputatie van de sector. Anderzijds leven we in een rechtsstaat en moeten we de resoluties van het parket afwachten. Voorbarig nu een uitspraak gaan doen, lijkt me niet aan de orde. Over personen ga ik niets zeggen."

Zijn eigen club kan zeker niets worden aangewreven, aldus De Witte. "AA Gent heeft een zeer cleane organisatie. Ik ben niet bang. Onze mensen die het parket hebben ontvangen, zeggen dat het zeer correct verlopen is. Wij voelen ons absoluut geen betrokken partij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws