'Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik in Oranje hoor, laat ik wekelijks zien'

'Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik in Oranje hoor, laat ik wekelijks zien'

10-10-2018 15:35

Georginio Wijnaldum is het deels eens met de kritiek op zijn spel in het Nederlands elftal. De middenvelder haalt zelden zijn Liverpool-niveau, al kreeg hij na de eerste Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk complimenten.

"Daar ben ik wel blij mee, al zie ik het niet zo dat ik de mensen moet overtuigen dat ik in Oranje thuis hoor", vertelt Wijnaldum aan RTV Rijnmond. "Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik in het Nederlands elftal hoor. Dat laat ik wekelijks zien in de Premier League. Alleen moet ik dat wel constanter in het Nederlands elftal laten zien."

Het Nederlandse voetbal staat door de prestaties van Ajax en PSV in Europa in een wat positiever daglicht. Wijnaldum moet nog overtuigd worden. "Ik wil pas zeggen dat we aan het opkrabbelen zijn als we seizoenen achter elkaar goed presteren. Nu is het pas één seizoen dat Ajax goed presteert in Europa en PSV speelt denk ik wel goed, maar staat in Europa wel met lege handen. Er is in ieder geval wel een begin."

Wijnaldum behoort tot de selectie die zich deze week voorbereidt op de interlands tegen Duitsland (Nations League) en België (oefen). Bij Liverpool stond hij dit seizoen in alle Premier League-wedstrijden aan de aftrap.