Twee wedstrijden van afgelopen seizoen onder de loep genomen

10-10-2018 15:05
7

Het parket doet een grootschalig onderzoek naar fiscale fraude. Ook is er sprake van matchfixing. Twee wedstrijden van het seizoen 2017-2018 worden alvast onder de loep genomen.

Eupen – Moeskroen 4-0

Op 11 maart 2018 kon Eupen zich op het nippertje handhaven in eerste klasse. In het slotkwartier scoorde Eupen vier keer tegen Moeskroen. Yuta Toyokawa scoorde in de 73e, 80e en 89e minuut. Zo bleef Eupen in de hoogste klasse en degradeerde KV Mechelen.

Ook voormalig KV Mechelen-coach Dennis van Wijk stelde zich vragen bij die wedstrijd. “In het Belgische voetbal kan alles. Ik sta nergens meer van te kijken. Iedereen heeft toch ogen? Je kunt dit toch ontleden? Ik zeg toch geen gekke dingen?”

KV Mechelen – Waasland-Beveren 2-0

Eveneens op 11 maart 2018 won KV Mechelen van Waasland-Beveren. Het zag er dan ook naar uit dat Malinwa zich wist te redden. In de 72e minuut stond KVM 2-0 voor en Eupen stond toen nog maar op 1-0. Alles draaide tien minuten voor tijd echter om. Nicolas Verdier kwam vervolgens in het veld en miste drie open kansen.