Ministers willen onderste steen boven in schandaal: ''Recht op eerlijke sport''

Ministers willen onderste steen boven in schandaal: ''Recht op eerlijke sport''

10-10-2018 13:40
9

Er gaat een grote schok door het Belgische voetbal, nadat een grootschalig onderzoek naar fraude en matchfixing aan het daglicht is gekomen. Operatie 'Propere Handen' wordt uiteraard ook vanuit de politiek van dichtbij gevolgd.

Philippe Muyters is de verantwoordelijke Vlaams minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport. Muyters wil dat de onderste steen boven komt. ''Ik vraag volledige transparantie en medewerking van de voetbalwereld aan dit onderzoek. De sporters en vooral de talrijke supporters hebben recht op een eerlijke sport!'', zo luidt zijn boodschap op Twitter.

Koen Geens, landelijk Minister van Justitie, gaf via hetzelfde sociale platform ook al een korte reactie. ''Matchfixing ondermijnt de integriteit in de sport. Justitie werkt aan eerlijke sport. Nationaal platform opgericht om informatie uit te wisselen en acties te ondernemen.''

Het parket maakte woensdag bekend dat er in totaal 44 huiszoekingen zijn verricht. Zo kregen onder meer Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent speurders over de vloer. Mogi Bayat werd opgepakt, terwijl ook topfiguren als Herman Van Holsbeeck en Ivan Leko zijn eveneens meegenomen voor verhoor. 

Lees ook: OVERZICHT: 'Leko niet in verdenking gesteld voor fraude'