Ook advocaat van Club Brugge reageert: Geen betrekking op directie van Club

Ook advocaat van Club Brugge reageert: "Geen betrekking op directie van Club"

10-10-2018 13:37
14

Bij Club Brugge zijn ze er gerust in na de huiszoeking omtrent de operatie 'Propere Handen'. Er gebeurde een huiszoeking bij de ploeg, maar volgens Club Brugge wordt de club zelf niet in verdenking gesteld.

Walter Van Steenbrugge, advocaat van Blauw-Zwart kwam tegenover Radio 1 met een reactie. "Bij Club Brugge werden er administratieve stukken opgevraagd. Het heeft geen betrekking op Club Brugge of op de directie van Club. Het is me opgevallen dat de pers al veel weet en het heeft betrekking op de twee voetbalmakelaars. De documenten die werden opgevraagd zijn contracten tussen spelers en de makelaars", klinkt het.

Ook Ivan Leko werd meegenomen voor verhoor. Hij zou niet in verdenking gesteld worden van fraude. "Ik ben nu onderweg naar Leko. Ik kan daar dus nog niets over zeggen. Het is niet uitgemaakt dat hij een getuige is. Dat kan in principe ook. Ik zal dat vernemen als ik met hem gesproken heb."

"Het is veel te voorbarig om daar uitspraken over te doen. Veel mensen wijzen nu, maar dat is veel te vroeg. Een onderzoek betekent nagaan of er bepaalde zaken gebeurd zijn. Sommigen zijn snel in het trekken van conclusies. Of Leko een getuige of een verdachte is, weten we niet. Ik ga nu een gesprek houden met hem en dan zal het verhoor plaatsvinden", klinkt het.