'Bayat niet verdacht van matchfixing, gerecht onderzoekt rol van scheidsrechters'

'Bayat niet verdacht van matchfixing, gerecht onderzoekt rol van scheidsrechters'

10-10-2018 11:01
6

Een bom onder het Belgisch voetbal. Het schandaal-Bayat/Veljkovic dreigt het Belgisch voetbal serieus te gaan veranderen. Er wordt gesproken van matchfixing en louche transferdeals. Al gaat het bij onder andere RSC Anderlecht en Club Brugge vooral over enkele transferdeals.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat Bayat werd opgepakt omwille van zijn rol in enkele transfers. Hij zou niet verdacht worden van matchfixing. De speurders gingen bij Anderlecht en Club Brugge alvast op zoek naar informatie over de transfers van Bayat.

Ook Dejan Veljkovic werd opgepakt. Zijn naam komt wel voor in het dossier over matchfixing. De makelaar, die heel wat goede relaties heeft bij verschillende clubs, wordt verdacht van schimmige transferdeals én matchfixing.

De Servische makelaar blijkt ook goede vrienden te zijn van scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière. Dat duo wordt daarom dan ook ondervraagd door het parket en wil hun rol onderzoeken bij eventuele matchfixing.

Naast de actie in het binnenland zijn er ook in het buitenland verschillende acties gebeurd, waar Bayat en Veljkovic bezittingen hebben. Onder andere in Servië, Macedonië, Cyprus en Malta.