Profvoetballer riskeert celstraf voor overvallen in België

Profvoetballer riskeert celstraf voor overvallen in België

09-10-2018 23:43
5

De in Enschede geboren voetballer Ismail H. hangt een gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd, meldt Het Laatste Nieuws. De 23-jarige middenvelder, die tot afgelopen zomer onder contract stond bij AS Roma, werd onlangs opgepakt vanwege vermeende betrokkenheid bij een reeks gewapende overvallen in België.

Toen deze plaatsvonden, werd H. door AS Roma uitgeleend aan Westerlo. Zijn vriend Alexandre D.C. bekende betrokkenheid bij vier overvallen, maar stelde dat H. er niets mee te maken had. Tijdens de rechtszaak kwam D.C. opeens met een andere naam op de proppen, bericht HLN.

Het Openbaar Ministerie beweert echter dat de auto van de profvoetballer een aantal keer in de buurt van het plaats delict is gesignaleerd. Bovendien werden er tijdens een huiszoeking een jas en een paar slippers gevonden. Deze leken sterk op de kledingstukken die gedragen werden tijdens één van de overvallen, op een ALDI-filiaal in Ravels.

H. heeft een opmerkelijke voetbalcarrière achter de rug. Nadat hij zeer jonge leeftijd begon bij FC Twente, belandde hij via de jeugdopleidingen van onder meer Crystal Palace en Everton bij het Italiaanse Brescia. In januari 2016 vertrok hij voor ruim 3 miljoen naar AS Roma, dat hem sindsdien echter vier keer verhuurd heeft.