Mpenza liep Arsenal, Real en Juve mis: “Ze hebben dat mij niet eens verteld”

Mpenza liep Arsenal, Real en Juve mis: “Ze hebben dat mij niet eens verteld”

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 22:47di 09-10-2018 om 22:47

Emile Mpenza speelde in het verleden bij Moeskroen en Standard. In het buitenland was de spits actief voor Schalke 04 en Manchester City, maar zijn carrière had er heel anders uit kunnen zien.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Mpenza weten dat enkele grote topclubs geïnteresseerd waren. “Bij Moeskroen kwam ik ’s avonds thuis en er zit een vent in de woonkamer met mijn ouders te praten. Ik ken die man niet. Wat later hoorde ik dat het Arsène Wenger was. Hij kwam om mijn ouders te overtuigen om me naar Arsenal te laten gaan. Mijn vader heeft geweigerd, omdat hij wilde dat ik aan Mbo verbonden bleef"

"Ik had er bij Thierry Henry kunnen zitten, mijn favoriete spits. Ik liep enkele grote transfers mis", vervolgt Mpenza. "Toen ik nog bij Moeskroen zat, stuurde Real Madrid een makelaar in een privéjet om met mijn ouders te praten. Ze hebben het mij niet eens verteld, ze hebben onomwonden geweigerd."

Ook de Italiaanse topclub Juventus was in een latere fase van zijn carrière een optie. "Luciano D’Onofrio had met hen onderhandeld, maar Rudi Assauer – toen manager van Schalke – verzette zich. Dat is de grootste teleurstelling van mijn carrière. Ik had een andere carrière kunnen maken als ik bij Juve had gespeeld”, aldus Mpenza.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws