'Barcelona zoekt naar back-up voor Alba en zet vijf spelers op het lijstje'

'Barcelona zoekt naar back-up voor Alba en zet vijf spelers op het lijstje'

09-10-2018 21:32
2

FC Barcelona is op zoek naar een stand-in voor linksback Jordi Alba, meldt Mundo Deportivo dinsdagavond. Volgens het Spaanse medium hebben de Catalanen vijf kandidaten op het oog.

Twee daarvan zijn Spanjaarden die buiten hun geboorteland actief zijn. Alberto Moreno (foto) heeft bij Liverpool de concurrentiestrijd verloren van Andy Robertson en komt op Anfield nauwelijks aan spelen toe. De 26-jarige back kan aan het einde van het seizoen gratis opgehaald worden. Ook Juan Bernat wordt genoemd door MD, hoewel de zevenvoudig Spaans international deze zomer nog van Bayern München naar Paris Saint-Germain is overgestapt.

De overige drie gegadigden zijn José Gayà (Valencia), Yuri Berchiche (Athletic Bilbao) en Ferland Mendy (Olympique Lyon, geen familie van Manchester City-back Benjamin Mendy, red.). Gayà verlengde aan het eind van vorig seizoen zijn contract en ligt tot medio 2023 vast bij Los Che. Ook Mendy heeft nog een vijfjarig contract bij zijn huidige werkgever. Berchice kwam voor 24 miljoen over van Paris Saint-Germain en tekende tot de zomer van 2022.

Barcelona verkocht Lucas Digne vorig seizoen aan Everton. Centrale verdediger Thomas Vermaelen is nu de enige optie als back-up voor Alba.