Vanaken in trek bij Bundesliga-clubs: ''Informeerden naar de prijs''

Vanaken in trek bij Bundesliga-clubs: ''Informeerden naar de prijs''

09-10-2018 15:49
7

Hans Vanaken haalt over een langere periode een hoog niveau en dus wordt er her en der al gespeculeerd over zijn toekomst. Feit is dat hij vanuit het buitenland met interesse wordt gevolgd.

Borussia Dortmund meldde zich deze zomer zelfs in Brugge. ''Borussia informeerde ook naar de prijs'', bevestigt CEO Vincent Mannaert aan Sport/Voetbalmagazine. Dortmund-trainer Lucien Favre wilde aanvallende middenvelder graag bij de selectie, maar tot een concreet bod kwam het niet. 'Uiteindelijk bleek niet iedereen binnen de Duitse club op dezelfde golflengte te zitten met de Zwitserse coach en dus kwam het niet tot een overgang', klinkt het.

Mogelijk is de Bundesliga de volgende stap voor Vanaken, want ook door een andere Duitse club is hij gescout. ''Hans staat ook op mijn lijstje, zij het bij de namen van Club Brugge niet als nummer één. Zijn kwaliteiten: goeie voeten, vista, lengte, loopvermogen, positionering. Veel dingen die dat ene puntje - startsnelheid - compenseren'', vertelt de scout anoniem.