'Ruzie' bij Extra Time: Hij wil het laatste woord, maar dat krijgt hij niet

'Ruzie' bij Extra Time: "Hij wil het laatste woord, maar dat krijgt hij niet"

09-10-2018 10:00
21

Tijdens Extra Time was er maandagavond een heftige discussie aan tafel. Peter Vandenbempt was het niet akkoord met Filip Joos en Jan Mulder. De drie heren gaven het beste van zichzelf.

Toen het ontslag van Yves Vanderhaeghe werd aangehaald, werd meteen de link gelegd naar de trainerswissel bij Standard. Toen kozen de Rouches, ondanks een tweede plaats, voor het vertrek van Ricardo Sa Pinto. Kampioenenmaker Michel Preud'homme nam zijn plaats in.

Vandenbempt vond die keuze terecht, gezien het kaliber dat Preud’homme is. "Dat klopt niet, Peter. Sa Pinto was een heel goeie trainer. Ik heb genoten van die man. Het spel was weergaloos. Ja, toch?", aldus Mulder.

Pittige discussie
De radioman vond dat Standard vorig seizoen sterk presteerde omwille van individuele klasse, niet door het collectief. "Ik begrijp dat Standard niet doorgegaan is met Sa Pinto, wegens zijn gedrag bijvoorbeeld. Maar ik vind niet dat wij Sa Pinto nu moeten verketteren", reageert Joos.

Na wat over-en-weer gediscussieer besluit Mulder met een flinke sneer. "Vandenbempt heeft ongelijk, hoor, Frank. Hij wil het laatste woord hebben, maar dat krijgt hij niet."