Gent wilde zelf te veel verkopen, Standard en Genk behielden hun as

"Gent wilde zelf te veel verkopen, Standard en Genk behielden hun as"

08-10-2018 23:04
3

KAA Gent zette maandag Yves Vanderhaeghe op straat. De 1-5-pandoering tegen KRC Genk werd de trainer fataal. Toch is hij lang niet de enige schuldige, beweert het panel van Extra Time.

"Gent heeft zelf te veel willen verkopen. Standard heeft haar as behouden, Genk heeft haar as behouden ... En die zaten ook in een periode waarin het minder ging qua resultaten. Genk heeft wel gezegd: "Nee, Pozuelo, Malinovsky, Berge, dat zijn onze mannen. Die blijven."", neemt Filip Joos de transferpolitiek van de Oost-Vlamingen in het vizier. "Als je met Gigot zelf op de markt gaat, ja, dan vind je wel iemand. Dat was de beste verdediger in België ..."

"Wat bedoelt Louwagie nu door te zeggen dat Vanderhaeghe vorig jaar een 'schitterend parcours' heeft afgelegd?", vraagt Jan Mulder zich dan weer af. "En daarom 'hebben we hem de hand boven het hoofd gehouden'. Die twijfels waren er van dag één. Wie is dan verantwoordelijk voor de slechte gang van zaken? Diegene die die trainer benoemd heeft. Dat is dus de voorzitter en de manager", wijst de Nederlander Ivan De Witte en Michel Louwagie met de vinger.