Veeg uit de pan voor Bakkali en Musonda: Als je dat talent bekijkt, ongelooflijk

Veeg uit de pan voor Bakkali en Musonda: "Als je dat talent bekijkt, ongelooflijk"

08-10-2018 22:15

De Rode Duivels voetballen de komende weken tegen Zwitserland (Nations League) en Nederland (oefenpartij), maar eigenlijk staat er voor de beloften pas écht veel op het spel. Aan een puntje tegen Zweden hebben de troepen van Johan Walem genoeg voor een plek op het EK komend jaar.

"We zijn echt één groep", vat Siebe Schrijvers, die als 22-jarige al flink wat ervaring heeft bij de beloften, de kwaliteiten van de groep samen bij Het Laatste Nieuws. “Alle spelers kunnen goed met elkaar overweg en de sfeer is uitstekend. Ik heb het nog zelden gezien bij de nationale jeugdploegen. Het helpt ook dat de groep gedurende de hele campagne ongeveer hetzelfde bleef. Tijdens de vorige campagne was de groep misschien iets individueler ingesteld."

"Als je al dat talent bekijkt, is het ongelooflijk dat we ons toen niet plaatsten", verwijst Schrijvers naar de generatie met onder meer Charly Musonda Junior en Zakaria Bakkali. "Die groep was misschien internationaal ook al iets meer ervaren, maar ook nu is het zo dat iedereen in clubverband al veel heeft meegemaakt. Verschillende jongens spelen of speelden in het buitenland, anderen draaien al een tijdje mee in de Jupiler Pro League."