Ciman zat zeer diep na onverwachte mededeling: ''Heb de hele nacht geweend''

Ciman zat zeer diep na onverwachte mededeling: ''Heb de hele nacht geweend''

08-10-2018 16:38
0

De voetbalcarrière van Laurent Ciman staat volledig in het teken van zijn dochtertje Nina, die aan een ernstige mentale handicap en een vorm van autisme lijdt. Ciman trok in 2015 naar het Canadase Montreal Impact, omdat Nina daar behandeld kon worden voor haar dyspraxie. Voor Ciman was het dan ook een immense klap toen hij daar moest vertrekken.

Ciman en zijn gezin kozen bewust voor Canada en waren daar ook zeer gelukkig. Sportief ging het ook goed, want Ciman werd zelfs verkozen in het All Star Team van de Major League Soccer. Toch moest hij in december 2017 weg bij Montreal Impact. ''Omdat ik op vakantie was, kreeg ik om 23u een telefoontje van Impact: 'Voila, je wordt getransfereerd naar Los Angeles FC. Bedankt voor je diensten en een goede verderzetting'. Het was in het kader van een uitwisseling van spelers, dus ik mocht mijn zegje niet doen...'', vertelt Ciman in L’Equipe.

Onze landgenoot wist niet wat hem overkwam. ''Ik wilde mijn carrière bij hen beëindigen en ik liet zelfs een huis bouwen in Montreal. Toen ik het nieuws vernam heb ik heel de avond geweend. Ik heb zelfs gedacht aan stoppen met voetballen'', onthult Ciman.

Afgelopen zomer trok Ciman naar het Franse Dijon, waar hij veel steun van de club krijgt. ''Ze kennen hier mijn situatie heel goed. De voorzitter heeft me beloofd dat hij me zou helpen om op zoek te gaan naar aangepaste diensten voor mijn dochter. Als mijn vrouw naar Dijon komt, gaan we met hem samen zitten om dat te bekijken.''

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie