JPL Flop Speeldag 10: Dikke mist bij AA Gent en een zwakke zaterdag

JPL Flop Speeldag 10: Dikke mist bij AA Gent en een zwakke zaterdag

08-10-2018 11:00

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Deze keer vonden we die onder meer in de Ghelamco Arena.

Dikke mist rond AA Gent 
De spelers van AA Gent gaven niet thuis tegen Racing Genk, het werd maar liefst 1-5. De vraag is natuurlijk of hen veel schuld treft. De kern leeft al wekenlang in onzekerheid over het mogelijke ontslag van coach Yves Vanderhaeghe, wiens lot aan een zijden draadje hangt.

Omdat het bestuur geen duidelijkheid brengt, zijn ook de spelers onzeker over de toekomst. Dat heeft ongetwijfeld al punten gekost. Racing Genk is momenteel het beste team in de Jupiler Pro League, maar zonder alle beslommeringen naast het veld had Gent ongetwijfeld meer weerwerk kunnen bieden.

Zwakke zaterdagavond
Zaterdag is de laatste jaren meer en meer de dag van de kleinere clubs geworden, en dat hoeft geen probleem te zijn. Mooi voetbal moet niet per se van de topclubs komen. Toch zijn de zaterdagen dit seizoen wel erg teleurstellend.

Bij Lokeren en KV Kortrijk waren er wel vier goals te zien, maar het tempo lag laag en het niveau liet te wensen over. Zeker de thuisploeg creëerde helemaal niets in wat een slotoffensief moest worden. Ook op de Freethiel hoef je niet te zoeken naar een groot spektakel. Waasland-Beveren redde wel nog een puntje tegen KV Oostende, maar de fans kregen bijna niets te zien. 

Beenhouwerij Boya
Wat was er aan de hand met Frank Boya op zaterdagavond? De middenvelder van Moeskroen leek wel door een wesp gestoken. Hij stapelde de vuile fouten, waardoor het bijna een mirakel was dat hij toch nog 39 minuten op het veld mocht blijven.

Boya pakte twee gele kaarten in één helft, maar maakte wel vier of vijf fouten die een gele kaart waard waren. Dat is opvallend, want Boya speelde dit seizoen al ijzersterke wedstrijden voor de Henegouwers. Door zijn snelheid en kracht heeft hij meestal geen overtreding nodig om de bal te veroveren. Wat hem bezielde op Stayen is een raadsel.