De VP 11 van de Week, Speeldag 10: Genk en Standard blinken uit

De VP 11 van de Week, Speeldag 10: Genk en Standard blinken uit

08-10-2018 10:30
6

Na elke speeldag geven we bij VoetbalPrimeur.be het beste elftal van de Jupiler Pro League vrij. Deze week zaten de uitblinkers vooral bij Racing Genk, maar ook in Luik werd er aardig gevoetbald.

Gekende namen in de defensie
In doel kiezen we deze keer voor Kenny Steppe. Geen clean sheet voor hem tegen Moeskroen, maar wel enkele uitstekende reddingen. Ook deze week kunnen we niet om Simen Juklerod heen. De linkspoot van Antwerp was opnieuw goed voor twee assists. Constantinos Laifis speelde een bijzonder secure wedstrijd voor Standard, dat Club Brugge met 3-1 versloeg. Joseph Aidoo toonde zich dan weer oerdegelijk bij Racing Genk. Op de rechterkant liet Alexis Saelemaekers zich opnieuw in positieve zin opmerken voor Anderlecht.

Vernuft op het middenveld
Xavier Mercier was afgelopen vrijdag al een gesel voor de defensie van Charleroi. De Franse middenvelder van Cercle Brugge pakte uit met heel wat technische hoogstandjes. Ruslan Malinovsky toonde opnieuw dat hij het beste schot van de Jupiler Pro League in huis heeft. De derde man op de middenstrook is Razvan Marin, die het middenveld van Club Brugge overvleugelde met Standard.

Snelheid in de aanval
Bij KV Kortrijk was Ilombe Mboyo sterk. Hij bekroonde zijn match niet met een goal, maar wél met twee assists. Hij groeit toe naar zijn beste niveau. Zakaria Bakkali was een lichtpunt bij Anderlecht en kan misschien wel de oplossing zijn voor het gebrek aan creativiteit. Joseph Paintsil scoorde twee doelpunten voor Racing Genk en zorgde zo dat Leandro Trossard niet gemist werd.