Sterkhouder van Club Brugge stelt teleur: Hij komt moeizaam op gang

Sterkhouder van Club Brugge stelt teleur: "Hij komt moeizaam op gang"

07-10-2018 21:00
11

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag van het Belgische seizoen geleden. Het verloor op Standard met 3-1. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad vindt echter niet dat Club Brugge het liet afweten.

Vandewalle vindt dat de nederlaag puur ligt aan de sterkte van Standard. "De sterkhouders van de landskampioen gaven niet thuis. Of werden ze gewoon uit de wedstrijd gespeeld? Ja dus. Hans Vanaken was een uur onzichtbaar. Als hij de bal wilde raken, moest hij hem komen ophalen op de eigen helft. Ruud Vormer komt dit seizoen maar moeizaam op gang. Hij werd ook weggeblazen op het middenveld waar een sublieme Marin heerste, met Mpoku en uiteraard Carcela klaarstaan om elk moment te prikken."

De Luikenaars zouden wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. "Wij zetten de Rouches als titelkandidaat in het begin van het seizoen. Ze bewezen gisteren waarom. Valt de puzzel van Michel Preud’homme nu al in elkaar? Dat zou straf zijn. Het kan Standard alleen maar helpen de ambities te verwezenlijken. Dit Standard is nog niet uitverteld."

Club Brugge moet in ieder geval niet panikeren. "Op Standard kan je verliezen. Zeker tegen dit sterk Standard. Club bouwde ondertussen een voorsprong uit in de stand maar uiteindelijk heeft het na tien speeldagen vijf punten meer dan Anderlecht. Er is geen reden om een en ander overboord te gooien. Maar, als iemand dit ooit al dacht, freewheelend naar de titel zal het niet gaan.