Complot in Turkije? 'Dit heeft niks te maken met voetbal'

07-10-2018 20:05
4

Eljero Elia is woest. De aanvaller van Istanbul Basaksehir dacht na 82 minuten de 0-1 te maken tegen Fenerbahçe, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Uit de herhaling bleek dat de scheidsrechter dat ten onrechte deed: Elia stond achter de bal, terwijl aangever Edin Visca zéker geen buitenspel stond. Op het moment dat de foute beslissing herzien kon worden, deed de VAR het niet in het Şükrü Saracoğlu Stadion van Fenerbahçe.

Nog geen kwartier na afloop van de wedstrijd, die in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, meldde Elia zich op Twitter. 'Ik zweer dat dit niks te maken heeft met voetbal. Ze hebben mijn doelpunt gestolen', foetert Elia, die zijn tweet afsluit met een boze emoji.

De afgekeurde treffer is extra zuur voor Elia, omdat hij tegen Fenerbahçe juist zijn rentree maakte. Hij stond enkele weken buitenspel met een hamstringblessure. De dertigvoudig international van het Nederlands elftal deed als invaller 45 minuten mee.