Fenerbahçe telt zegeningen met punt na onterecht afgekeurde goal Elia

07-10-2018 19:16

Fenerbahçe heeft zondag een redelijk resultaat geboekt. In eigen huis werd er niet gescoord, maar ook niet verloren van Istanbul Basaksehir: 0-0. Over de afgekeurde goal van Eljero Elia zal echter nog nagepraat worden.

Cocu koos voor een 5-3-2-formatie met Fenerbahçe, dat donderdag de druk ietwat van de ketel haalde met een zege op Spartak Trnava in de Europa League. Dat leverde een aardige tweede helft op, waarin zowel Fenerbahçe als Istanbul Basaksehir een aantal kansen creëerde. Gescoord werd er niet.

Na 45 minuten mocht de weer fitte Elia zijn rentree maken en dat sorteerde effect. Basekshir kroop meer uit zijn schulp en leek na 82 minuten op voorsprong te komen. Elia rondde een mooie aanval af, maar de aangever werd teruggefloten voor buitenspel. In de herhaling bleek daar geen sprake van.

Door het gelijkspel klimt Fenerbahçe uit de degradatiezone, maar met acht punten uit de eerste acht wedstrijden houdt het niet over. Veel ademruimte heeft Cocu dus nog niet. Istanbul Basaksehir staat weer tweede. De achterstand op koploper Galatasaray is drie punten. In de Europa League is Fener een tegenstander van RSC Anderlecht in de groepsfase.