Update: Atlético is koppositie na twee uur weer kwijt: Sevilla nieuwe nummer één

Update: Atlético is koppositie na twee uur weer kwijt: Sevilla nieuwe nummer één

07-10-2018 20:50

Atlético Madrid heeft zich voor in ieder geval een paar uur verzekerd van de koppositie in de Primera Division. De ploeg van trainer Diego Simeone won thuis van Real Betis en maakte een sprong van de zesde naar de eerste plaats.

Beide ploegen hadden twaalf punten verzameld voordat er werd afgetrapt in het Estadio Wanda Metropolitano. Lange tijd zag het ernaar uit dat dit ook zou blijven: de harde wedstrijd (arbiter Alberto Undiano Mallenco moest acht gele kaarten trekken, red.) was al 75 minuten oud toen er nog steeds een 0-0 stand op het scorebord stond. Ángel Correa vond echter alsnog een opening: de Argentijnse invaller legde aan op de rand van het strafschopgebied en passeerde doelman Paú Lopez met een schuiver in de verre hoek.

Deze klap kwam Betis, waar oud-PSV'er Andrés Guardado al na een kwartier gewisseld moest worden, niet meer te boven. Atlético staat nu op vijftien punten en springt in de stand over Sevilla, Deportivo Alavés, aartsrivaal Real Madrid én FC Barcelona heen. Sevilla (13 punten) en Barcelona (14 punten) spelen later op de avond nog tegen respectievelijk Celta de Vigo en Valencia en kunnen Atlético weer passeren.

Update 07/10, 20.50: Sevilla heeft de koppositie alweer overgenomen van Atlético Madrid. De Andalusiërs wonnen in eigen huis met 2-1 van Celta de Vigo. Pablo Sarabia en Wissam Ben Yedder zorgden voor een 2-0 voorsprong, waarna de aansluitingstreffer van Sofiane Boufal te laat kwam. Sevilla staat nu op 16 punten, maar moet nog afwachten wat FC Barcelona doet. De Catalanen trappen om 20.45 uur af in en tegen Valencia en staan bij een overwinning weer bovenaan.