Winnend Chelsea pakt koppositie en kan in zetel naar Engelse kraker kijken

Winnend Chelsea pakt koppositie en kan in zetel naar Engelse kraker kijken

07-10-2018 17:08

Chelsea heeft zondagmiddag de koppositie gepakt in de Premier League. Dankzij een verdiende zege op Southampton (3-0) hebben The Blues nu één punt meer dan Liverpool en Manchester City. Die twee concurrenten komen om 17.30 uur tegen elkaar in actie. 

Op bezoek bij laagvlieger Southampton (vijf punten uit zeven duels) kende Chelsea zondag een simpel middagje. The Saints kwamen simpelweg kwaliteit tekort om het de gasten uit Londen echt moeilijk te maken. De formatie van manager Maurizio Sarri verdeelde de twee goals keurig over beide helften. 

Na exact een halfuur opende Eden Hazard de score. Oog in oog met doelman Alex McCarthy bleef hij uiterst koel. Voor de Belgische ster betekende het al zijn zevende competitietreffer van het seizoen. Aangever Ross Barkley tekende na de pauze zelf voor de tweede Chelsea-treffer. Olivier Giroud leverde ditmaal op fraaie wijze de assist. Invaller Alvaro Morata zorgde in blessuretijd voor de kers op de taart. De assist kwam van Hazard. 

Eerder op de middag won Arsenal met 5-1 van Fulham. The Gunners hebben achttien punten, net als Tottenham Hotspur. Chelsea staat inmiddels op twintig punten, Liverpool en Man City beide op negentien.