Anderlecht bezweert crisis met overwinning op het veld van Zulte Waregem

Anderlecht bezweert crisis met overwinning op het veld van Zulte Waregem

07-10-2018 16:22
37

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. De rust kan terugkeren bij paars-wit, maar bij Essevee wordt de situatie steeds benarder.

De meegereisde supporters van Anderlecht betraden de tribunes van het Regenboogstadion pas een kwartier na de aftrap. Een protestactie uit onvrede met de huidige situatie, maar veel hadden de gefrusteerde fans niet gemist. De eerste kansen vielen pas halfweg de eerste helft te noteren. Gerkens kwam na een knappe dribbel alleen voor Bossut, maar de keeper van Zulte Waregem pakte uit met een knappe beenveeg. Even later moest Baudry zijn doelman bijstaan en een inzet van Bakkali voor de doellijn wegwerken.

De thuisploeg kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd en nam de bovenhand. Harbaoui liet zelfs de netten trillen, maar de Tunesiër gebruikte zijn handen iets te opvallend en het doelpunt werd afgekeurd vanwege een duwfout. Twee andere kansen werden vakkundig de nek omgewrongen door De Pauw. Essevee claimde ook twee penalty’s, maar de wedstrijdleiding ging daar niet op in. Mogelijkheden genoeg voor voor de thuisploeg, maar scoren lukte niet. Met de rust in zich lukte dat wel aan de overzijde. Dimata zette Bakkali alleen voor Bossut en die zette de 0-1 op het scorebord met zijn eerste doelpunt voor paars-wit.

Na de pauze viel er veel minder te beleven aan de Gaverbeek. Heel even was er een opflakkering bij de thuisploeg na enkele tactische wijzigingen van Dury. Bongonda pakte uit met een knappe actie gevolgd door een prima schot, maar Didillon redde met zijn vingertoppen. Het doelpunt viel echter opnieuw aan de overkant. Saelemaekers werd helemaal vrijgelaten op de rechterkant en bediende Gerkens, die het leer in één tijd voorbij Bossut plaatste. Daarna gingen de kopjes naar beneden bij Essevee en leek Anderlecht de wedstrijd makkelijk uit te spelen. Maar in de slotfase kon de thuisploeg alsnog de aansluitingstreffer maken. Buffel nam een hoekschop in één tijd op de slof en joeg de 1-2 tegen de netten.

Het werd dan toch nog even warm voor Anderlecht. Baudry mocht in de slotminuut helemaal vrijstaand koppen, maar hij besloot in het zijnet. Paars-wit knoopt dus opnieuw aan met een overwinning en wipt over Antwerp naar de derde plaats in de Jupiler Pro League. Voor Zulte Waregem en Franky Dury wordt de situatie steeds benarder. De West-Vlamingen pakken amper vijf op dertig en blijven voorlaatste in het klassement.