'Zidane krijgt goed en slecht nieuws te horen van Man Utd'

'Zidane krijgt goed en slecht nieuws te horen van Man Utd'

07-10-2018 13:18
3

Een overwinning op Newcastle United ten spijt: José Mourinho staat nog altijd op de nominatie om ontslagen te worden door Manchester United. Dat schrijft The Daily Mirror. Zinedine Zidane, de gedroomde opvolger van Mourinho op Old Trafford,  heeft van United het verzoek gekregen om even geduld te tonen. 

De naam van Zidane zingt al maanden rond bij The Red Devils. De leiding van United heeft de Fransman inmiddels laten weten dat hij inderdaad de aangewezen persoon is om Mourinho op te volgen en van de club opnieuw een serieuze titelkandidaat te maken, weet The Mirror

De voormalig succestrainer van Real Madrid kreeg in een gesprek het verzoek om voorlopig alle aanbiedingen van andere clubs naast zich neer te leggen. De komst van Zidane staat 'on hold', simpelweg omdat van een afscheid van Mourinho nog geen sprake is.

Het lot van The Special One leek zaterdagavond bezegeld na een dramatische eerste helft tegen Newcastle United. Voor eigen publiek stond United na vijftien minuten met 2-0 achter. In de slotminuut bezorgde Alexis Sánchez zijn elftal tóch nog een overwinning.

Grote vraag is nu of Mourinho op korte termijn de zak krijgt; The Mirror schreef vrijdag dat de Portugees ongeacht het resultaat tegen Newcastle waarschijnlijk op straat wordt gezet. In 2016 was er sprake van een soortgelijk scenario in Manchester. Toen wisten Britse media al maanden dat Mourinho in de coulissen klaar stond om Louis van Gaal te vervangen. Kort na het veroveren van de FA Cup kreeg Van Gaal zijn congé  - en niet veel later presenteerde United inderdaad Mourinho.