We are Anderlecht, We are Anderlecht, wordt onthaald op gefluit

"We are Anderlecht, We are Anderlecht", wordt onthaald op gefluit

07-10-2018 15:00
31

De supporters van RSC Anderlecht voeren zondag een actie tegen het beleid van de club. Meer bepaald, het sportief beleid. Luc Devroe wordt geviseerd als de grote schuldige van de malaise. De supporters willen tegen Zulte Waregem het stadion dan ook pas betreden vanaf minuut 15.

"Die minuut is symbolisch gekozen: één minuut per geflopte aankoop dit seizoen", zegt de achterban. "Eens in het stadion gaan we vol achter de ploeg en de trainer staan. Zij treffen geen schuld. Er is slechts één persoon schuldig: manager Luc Devroe", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Voor de supporters is het dan ook duidelijk, zij willen Devroe niet meer als sportief manager. "We vragen onze voorzitter dan ook met aandrang om zich met capabele mensen te omringen. Hij beloofde bij de overname om Anderlecht zijn vroegere status terug te geven. Hij wilde vanaf dit seizoen bouwen aan een nieuwe ploeg. We zijn nog steeds overtuigd van zijn goede wil, maar dit seizoen beschouwen we als een verloren seizoen."

Update 07/10, 14.20: De fans van Anderlecht lijken woord te houden. Een kwartier voor de aftrap zat er nog amper iemand in het bezoekersvak. Benieuwd of ze echt pas binnen een halfuur het stadion betreden. 

Update 07/10, 15.00: De fans van Anderlecht betraden zoals vooraf gezegd pas na een kwartier het stadion. Tijdens het binnenkomen zong de aanhang: "We are Anderlecht, we are Anderlecht." Daarna begonnen de thuisfans massaal te fluiten. Veel hadden de boze fans trouwens niet gemist. Na vijftien minuten spelen stond de 0-0 nog op het bord. Na een halfuur was de stand trouwens nog altijd hetzelfde.