UPDATE: 'Henry twijfelt over job in Engeland, KBVB vreest nog niet'

UPDATE: 'Henry twijfelt over job in Engeland, KBVB vreest nog niet'

09-10-2018 08:34
1

Moeten de Rode Duivels dan toch vrezen voor een vertrek van Thierry Henry? De assistent-coach van Roberto Martinez wordt genoemd als opvolger van Steve Bruce bij Aston Villa. De onderhandelingen zouden alvast begonnen zijn.

De Belgische bond is naar eigen zeggen nog niet gecontacteerd, maar volgens The Daily Telegraph hebben Henry en Aston Villa wél al met elkaar gesproken. De club had aanvankelijk liefst een ervaren man aangetrokken als vervanger voor Steve Bruce, maar er zijn weinig ervaren trainers die in het profiel passen.

Aston Villa gaat dan ook op zoek naar andere pistes, waarvan Henry er eentje is. Hij zou zelfs de topkandidaat zijn om de nieuwe trainer te worden. Henry werd in juli al genoemd als mogelijke kandidaat-trainer, maar het bestuur van de club bsloot toen om toch door te gaan met Bruce.

Volgende week zou er alvast meer duidelijkheid komen over de nieuwe trainer van de club. Naast Henry wordt ook Rui Faria, ex-assistent van José Mourinho, genoemd.

Update 09/01 8.34 uur: Het Laatste Nieuws meldt dat het mogelijk nog even wachten wordt eer Henry zijn beslissing maakt. Bij de KBVB gelooft men niet dat Henry nog zal vertrekken, bij Aston Villa klinkt het dat hij wel aan de slag wil gaan bij de club. Henry wordt dinsdag alleszins in Tubeke verwacht om de interlandperiode voor te bereiden. Mogelijk komt er dan meer duidelijkheid.