Moeskroen ten onder met negen man, Kortrijk wint van Lokeren

06-10-2018 21:53
2

Ook op zaterdagavond ging speeldag 10 in de Jupiler Pro League verder. Sint-Truiden won met 3-1 van hekkensluiter Moeskroen. KV Kortrijk klopte Lokeren.

STVV – Moeskroen: 3-1

De thuisploeg kwam na een halfuur spelen op voorsprong. Jordan Botaka scoorde vanop elfmeter. Nog voor rust pakte Frank Boya twee keer geel op vijf minuten namens Moeskroen en zo moest de staartclub nog 50 minuten met tien man verder.

Nog voor rust kwam Moeskroen echter op gelijke hoogte. Bruno Godeau zorgde voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kwam de winnende treffer voor de thuisploeg alsnog. Yohan Boli zorgde voor de verlossing.

Vlak voor tijd kreeg Dussene zijn tweede geel en zo eindigde Moeskroen met negen man. Kamada maakte vervolgens vanop de penaltystip de 3-1 eindstand.

Lokeren – Kortrijk: 1-3

Na een kwartier spelen bracht Marko Miric de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft werd die score echter omgedraaid. Eerst was het Kristof D’Haene die een halfuur voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Tien minuten later was het Felipe Avenatti die helemaal voor de ommekeer zorgde door de 1-2 te maken. In de slotfase kon Kortrijk ook nog de 1-3 maken. Ouali zorgde voor het slotakkoord.