Crisis bij Real Madrid: nederlaag in 95e minuut en zes uur (!) al niet gescoord

06-10-2018 20:38
10

Real Madrid is in de competitie onderuit gegaan bij Alaves en heeft nu voor de vierde keer op rij niet weten te winnen en zelfs zes uur (!) niet gescoord. Op bezoek bij het verrassend hooggeklasseerde Alaves ging het in de 95e minuut mis: 1-0.

Na de nederlaag bij Sevilla, de remise tegen Atlético Madrid en de nederlaag bij CSKA Moskou moest er in de Primera Division worden afgerekend met Alaves, maar dat liep anders. Het was vanaf de eerste paar minuten duidelijk dat Real de negatieve spiraal wilde doorbreken, maar Alaves stond tactisch goed en maakte Real daardoor onschadelijk. Karim Benzema kopte in de handen van de keeper en ook Dani Ceballos was niet scherp genoeg.

De ploeg van Julen Lopetegui wilde wel, maar oogde slap en inspiratieloos. De Madrilenen kwamen in de tweede helft niet verder dan een schot van Gareth Bale, daar waar Thibaut Courtois een achterstand voorkwam. Het leek in 0-0 te eindigen, maar in de allerlaatste minuut sloeg Alaves toe via Manu Garcia. De Spanjaard kon in extremis de winnende goal binnenkoppen.

FC Barcelona kan zondag met drie punten uitlopen op Real. De Catalanen gaan op bezoek bij Valencia.