Club Brugge of Standard? Zoon Preud'homme heeft zijn keuze gemaakt

Club Brugge of Standard? Zoon Preud'homme heeft zijn keuze gemaakt

06-10-2018 18:45
15

Standard ontvangt zondagavond Club Brugge op Sclessin. Voor Guilian Preud'homme, de zoon van trainer Michel, wordt het een moeilijke match. Hij is gehecht aan beide teams, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Guilian heeft een sterke band gesmeed met Blauw-Zwart. "Ik zal nooit een slecht woord zeggen over Club Brugge. Never, never, never. We hebben zoveel mooie momenten meegemaakt, dat schept een band. Ik heb er vriendschappen opgebouwd, ben mee gegroeid met de club. Het was moeilijk om er weg te gaan. Heel soms stuur ik nog berichtjes met Vormer of Vanaken. Het weerzien voor en na de match zal hartelijk zijn."

Toch supportert hij nu voor Standard. "Ik vind dat niet onlogisch als 'zoon van'. Waarom mag ik mijn liefde niet uiten voor twee ploegen? Dat maakt me toch geen 'clubhopper'? Spelersvrouwen gaan ook mee met hun man, steunen hem door dik en dun. Het is niet zo dat ik zal juichen tégen Club Brugge. Ik denk zelfs dat het raar zal zijn om jongens als Denswil, Poulain, Vormer en Vanaken aan de andere kant te zien staan. Maar voor mij is papa prioriteit. Ik wil dat hij wint en gelukkig is."