Bizarre overwinning voor CL-tegenstander Club Brugge: winnende goal in slotseconde

06-10-2018 17:31

In een spectaculair duel heeft Borussia Dortmund gewonnen van FC Augsburg. De koploper van de Bundesliga kwam in het Signal Iduna Park twee keer op achterstand, maar liet zien over veerkracht te beschikken.

Halverwege de eerste helft opende voormalig Lokeren-speler Alfred Finnbogason de score in Dortmund. Hij prikte van dichtbij raak. Zowel voor als na de openingstreffer had de lijstaanvoerder van Duitsland het beste van het spel. Borussia creëerde een aantal kansen, maar kwam pas na een uur spelen langszij.

Paco Alcacer zorgde met nog een half uur op de klok voor de gelijkmaker, maar tien minuten later ging het opnieuw mis: Phillipp Max zette Augsburg op 1-2. In de slotfase wist Borussia Dortmund zich te herpakken. Via opnieuw Alcacer en later ook Mario Götze werd het 3-2. Toen Freiburg in de 87ste minuut raak kopte leek het dan ook een gelijkspel te worden, tot Alcacer in de allerlaatste seconde zijn derde van de middag maakte met een fraaie vrije trap: 4-3.

Door de zege is Dortmund nog altijd koploper van de Bundesliga, met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Werder Bremen heeft drie punten minder, evenals Hertha BSC. Bayern München heeft dertien punten verzameld, maar komt zaterdagavond nog in actie.