'Bayern München ziet in peperdure Turk de opvolger van Robben (34)'

'Bayern München ziet in peperdure Turk de opvolger van Robben (34)'

06-10-2018 08:03

Een gerucht uit Italië: Bayern München ziet in Cengiz Ünder een opvolger van Arjen Robben. Althans dat meldt het Italiaanse Calciomercato. Robben wordt bijna 35 en Bayern vindt dat er spoedig een vervanger moet staan.

Die mogelijke vervanger heet Ünder, aldus Calciomercato. De Turkse aanvaller (21) werd in 2016 voor ruim dertien miljoen euro overgenomen van Basaksehir, maar kan nu al voor een veel groter bedrag worden verkocht. Naast Bayern zijn ook Arsenal en Manchester City geïnteresseerd. Roma-directeur Monchi heeft tot nu toe besloten om alle aanbiedingen van tafel te gooien en wil het maximale uit Ünder halen.

Mogelijk is Monchi wél gevoelig voor een miljoenenbod van Bayern. Calciomercato schrijft dat Der Rekordmeister in juni mogelijk zestig miljoen euro gaat bieden. Als Roma dat bod ontvangt, wordt de club tegen de muur gezet. De Romeinen bleken in het verleden gevoelig voor dergelijke biedingen. Roma verkocht Medhi Benatia in 2014 al aan Bayern en deze zomer werden Kevin Strootman en Alisson voor grote bedragen van de hand gedaan.

Ünder kan in Duitsland een flinke salarisverhoging tegemoet zien. De Turk schijnt bij Roma slechts een basissalaris van 800.000 euro te krijgen. Daar komt wel nog twee ton aan bonussen bij. Ünder is naar verluidt één van de slechtst betaalde Roma-spelers.