Fener grijpt hard in: Demirel en twee anderen uit selectie gezet

Fener grijpt hard in: Demirel en twee anderen uit selectie gezet

05-10-2018 20:25
2

Een opvallende maatregel van Fenerbahçe. De Turkse tegenstander van RSC Anderlecht in de Europa League maakt vrijdag bekend dat aanvoerder Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe en Nabil Dirar voor onbepaalde tijd uit de selectie zijn gezet.

Fenerbahçe doet verder geen mededelingen over de reden van de verbanning. De drie hadden dit seizoen in ieder geval geen basisplaats. Demirel is het meest opvallende slachtoffer. De 36-jarige doelman geldt als clubicoon en is bezig aan zijn zeventiende seizoen bij de Gele Kanaries. Dit seizoen verloor hij zijn basisplaats echter aan aanwinst Harun Tekin. Ook Dirar en Chahechouhe vervulden een bijrol onder Cocu.

De Nederlandse trainer Phillip Cocu beleeft een belabberde start in Turkije. Fener won pas twee van zijn zeven competitieduels en staat veertiende in de Süper Lig. Er werd volop gespeculeerd over de toekomst van Cocu, maar de club schaarde zich in een statement achter de ex-coach van PSV. Donderdag kreeg Cocu wat lucht door een 2-0 zege op Spartak Trnava in de Europa League. 

Zondag wacht opnieuw een belangrijke krachtmeting. Nummer twee Istanbul Basaksehir komt op bezoek.