Lazio met de billen bloot, Chelsea wint met het kleinste verschil

04-10-2018 23:18

Eintracht Frankfurt heeft in de Europa League na een incidentrijke wedstrijd SS Lazio met 4-1 verslagen. Malmö FF verraste Besiktas na een blunder van Loris Karius, terwijl Chelsea maar nipt wist te winnen van Vidi FC.

Jonathan De Guzman stond met een hoekschop al in de vierde minuut aan de basis van de openingstreffer van Danny da Costa, die raak volleerde. In de 22e minuut kwam Lazio terug via Marco Parolo. De Duitse claims over hands van Dusan Basta in de aanloop naar de 1-1 wees scheidsrechter Serdar Gözübüyük van de hand. De frustraties van Frankfurt maakten snel weer plaats voor blijdschap. Filip Kostic maakte er 2-1 van.

Kort voor rust was er nog een meevaller voor de thuisploeg. Basta smoorde een counter op onreglementaire wijze in de kiem en kreeg zijn tweede gele kaart. Luka Jovic boorde met de 3-1, na voorbereidend werk van Sébastien Haller, het laatste sprankje hoop weg bij de Italianen. Tot overmaat van ramp voor Lazio moest ook Joaquin Correa de kleedkamers opzoeken van de Nederlandse arbiter na een harde overtreding op De Guzman. Da Costa maakte er vervolgens in de slotfase nog 4-1 van.

Olympique Marseille profiteerde tegen Apollon Limassol niet van het resultaat in Frankfurt. De Franse equipe kwam op Cyprus op 2-0 door fraaie goals van Dimitri Payet en Luiz Gustavo. Via Sasa Markovic werd het 1-2, waarna de thuisploeg de comeback in blessuretijd bekroonde met de gelijkmaker. Beide clubs staan met één punt onderaan in Groep H.

Slechts kleine zege Chelsea
Chelsea was een maatje te groot voor Vidi FC, maar mede door enkele missers van Alvaro Morata duurde het lang voordat het krachtsverschil in de score werd uitgedrukt. De Spaanse spits scoorde uiteindelijk alsnog na een fraaie aanval: 1-0. Eden Hazard viel in de 54e minuut in. Chelsea gaat door de zege alleen aan kop in Groep L aangezien BATE in eigen huis onderuit ging tegen PAOK Saloniki: 1-4.

Blunder Karius
Besiktas ging met 2-0 onderuit bij Mälmo FF. Loris Karius leidde de nederlaag van de Turken in door volledig mis te tasten bij een hoge bal. De Duitse doelman zag de voorzet over zich heen zeilen. Besiktas ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de Zweden sloegen aan de andere kant toe. Voormalig Ajacied Markus Rosenberg benutte een strafschop.