Noorse nachtmerrie voor Genk: Eerste nederlaag en Trossard geblesseerd uit

04-10-2018 22:50
54

KRC Genk heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Donderdag ging het mis tegen Sarpsborg 08. De Limburgers verloren met 3-1 van de Noren. Genk zag ook nog eens Leandro Trossard geblesseerd uitvallen.

Tegen Malmö FF had Genk op de openingsspeeldag nog gewonnen, maar in Noorwegen liep het mis. Al na vijf minuten stonden de Limburgers op achterstand. Patrick Mortensen nam Danny Vukovic te grazen. Voor de rust zagen we onherkenbaar Genk. De troepen van Philippe Clement gaven voor een keertje niet thuis.

Meteen na de pauze stond Genk er wel. Leandro Trossard nam zijn ploeg op sleeptouw en knalde zelf de 1-1 tegen de touwen. Genk nam de match in handen, maar keek toch snel opnieuw tegen een achterstand aan.

Vijf minuten na de gelijkmaker sliep de Genkse achterhoede en Kristoffer Zachariassen profiteerde. In de 63e minuut was Patrick Mortensen weer aan het feesten. Ditmaal versloeg hij Vukovic met een lage schuiver.

Genk probeerde nog iets terug te doen, maar toen viel Trossard geblesseerd uit. Met een brancard moest hij van het veld. Genk kon geen vuist meer maken en verloor met 3-1 in Noorwegen.

Iedereen drie punten
In de andere match van de groep won Malmö FF met 2-0 van Besiktas. Loris Karius ging bij een treffer serieus in de fout. De vier ploegen van groep I hebben nu na twee speeldagen drie punten.