UPDATE: Genk brengt blessurenieuws: 'Come back stronger, Leandro!'

UPDATE: Genk brengt blessurenieuws: 'Come back stronger, Leandro!'

05-10-2018 17:31
13

KRC Genk is op weg naar zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tegen Sarpsborg 08 staat het een kwartier van het einde op 3-1 achter. Het slechte nieuws stopt helaas niet daar voor de Limburgers. Leandro Trossard moest immers geblesseerd van het veld.

Op vijftien van het einde kreeg Trossard een Noorse duw in zijn rug. De aanvaller ging tegen de grond en kwam slecht neer. Het leek erop of hij iets aan zijn schouder had. Trossard kon niet zelf van het veld gaan. Met een brancard ging hij uiteindelijk van het veld.

Clement kon na de aftocht van Trossard niemand meer in het veld brengen. De trainer van Genk had immers even daarvoor zijn derde wissel al doorgevoerd. 

Meteen na de rust scoorde Trossard trouwens de 1-1. Daarna ging het mis voor de Limburgers en slikten ze nog twee Noorse goals. Trossard mikte ook nog een bal tegen de lat in de tweede helft. 

Update 04/10, 23.40: Volgens Sporza is de eerste diagnose gesteld. Bij Trossard zou een aanhechtingsspier geraakt zijn. Indien dat klopt staat de aanvaller zes weken aan de kant. Trossard wordt in Noorwegen nu nog verder onderzocht.

Update 05/10, 8.45: Volgens Het Nieuwsblad is het nog lang niet zeker dat Trossard effectief zes weken buiten strijd is. Vrijdag of zaterdag wordt er meer duidelijkheid verwacht. De winger mist wel al zeker de topper tegen KAA Gent én de interlandbreak.

Update 05/10, 17.31: Via de clubwebsite heeft KRC Genk een update gegeven over de diagnose van Trossard. Onderzoeken brachten eigenlijk positief nieuws aan het licht. De schade aan de schouder van de winger valt mee. Een operatie is daardoor van de baan, al zal Trossard wel even aan de kant blijven. De kersverse international heeft immers nog flink wat pijn aan de schouder. 'Come back stronger, Leandro!', spreekt de club haar goudhaantje nog wat moed in.