Degryse ziet zwakke schakel bij Anderlecht: Kan hij dat eigenlijk wel?

Degryse ziet zwakke schakel bij Anderlecht: "Kan hij dat eigenlijk wel?"

04-10-2018 21:45
17

Ook Marc Degryse zag met lede ogen aan hoe Anderlecht verloor van Dinamo Zagreb met 0-2. Naast Ognjen Vranjes, die werd weggestuurd met rood, viel ook Bubacarr Sanneh in negatieve zin op.

Degryse ziet dat Sanneh helemaal niets brengt in de opbouw. "Hij nam véél te weinig initiatief. Nochtans was hij de vrije man achterin, maar toch maakte hij steeds de foute keuze. In plaats van met crosspasses de flanken - Najar en Amuzu - te bereiken, speelde hij veelal de bal naar Milic en Vranjes. Zij werden evenwel kort gedekt, waardoor ze steeds genoodzaakt waren om gewoon terug te tikken", klinkt het in Het Laatste Nieuws. 

Dinamo liet Sanneh zo heel de wedstrijd vrij. "Met de bal aan de voet kon Sanneh evenmin het verschil maken - hij schakelde geen tegenstanders uit -, waardoor de middenvelders en aanvallers nooit vrijuit aan voetballen kwamen. Sanneh zou toch meer meerwaarde moeten kunnen bieden, gezien die transferprijs van acht miljoen euro?"

Voorlopig neemt Sanneh dus niet het voortouw. "Hij moet meer lef en voetballend vermogen in het elftal brengen, de vraag is of hij dat überhaupt kan."