Juventus blijft Ronaldo steunen tijdens rechtszaak: 'Door iedereen gewaardeerd'

Juventus blijft Ronaldo steunen tijdens rechtszaak: 'Door iedereen gewaardeerd'

04-10-2018 20:30

Juventus heeft zijn steun uitgesproken aan het adres van Cristiano Ronaldo, die in staat van beschuldiging is gesteld vanwege een vermeende verkrachtingszaak uit 2009. De regerend Italiaans landskampioen, sinds deze zomer de werkgever van Ronaldo, heeft donderdagavond een statement afgegeven via Twitter.

De club uit Turijn benadrukt dat de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar intern niet ter discussie staat. 'Ronaldo heeft gedurende de afgelopen maanden laten zien dat hij een toegewijde professional is, die door iedereen hier gewaardeerd wordt', laat De Oude Dame weten via Twitter. 'Iedereen hier die deze grote kampioen heeft leren kennen, zal er zo over denken. Daar veranderen deze beschuldigingen van negen jaar geleden niets aan.'

Ronaldo kwam onlangs in opspraak na een interview van de Amerikaanse Kathryn Mayorga met het Duitse tijdschrift Der Spiegel, waarin ze beweerde door Ronaldo verkracht te zijn. De 33-jarige Portugees heeft de beschuldigingen in alle toonaarden ontkend en is verwikkeld in een rechtszaak met Mayorga en Der Spiegel.