Oude bekende waarschuwt Anderlecht: Het gevaar komt van overal

Oude bekende waarschuwt Anderlecht: "Het gevaar komt van overal"

04-10-2018 12:45
2

Anderlecht speelt donderdagavond tegen Dinamo Zagreb, de kampioen van Kroatië. Jan Lecjaks ligt daar momenteel onder contract, maar wordt verhuurd aan stadsgenoot Lokomotiva Zagreb. Op een blauwe maandag speelde de linksachter nog bij Anderlecht.

Lecjaks legt in Het Nieuwsblad uit dat Dinamo niet zomaar een ploeg is. "Dinamo is zoals Anderlecht: ze zijn het gewoon om kampioen te worden en als ze verliezen, is het meteen crisis", legt hij uit. Vorig seizoen had de club liefst vier verschillende coaches, maar het werd wel kampioen.

De laatste weken is de club goed bezig. "Dinamo is echt een sterke ploeg. Ze voetballen vanuit een stevige organisatie en vooraan kan het gevaar van alle kanten komen. Ze beschikken over een mix van talent en ervaring, met de Spanjaard Dani Olmo als beste speler."

Lecjaks kan zijn ex-club dus niet ontmoeten. "Na de povere 1-1 op de openingsspeeldag zocht de coach een kop van jut en dat werd ik. Ik vloog naar de B-kern. De coach moest ook zijn eigen transfers kunnen opstellen."