RSCA en Dinamo Zagreb nog niet gespeeld, maar Vranjes is al aartsvijand nummer één

RSCA en Dinamo Zagreb nog niet gespeeld, maar Vranjes is al aartsvijand nummer één

04-10-2018 07:34
2

De kans is groot dat Ognjen Vranjes donderdagavond een hele wedstrijd zal worden uitgefloten. De reden daarvoor? De band van de Anderlecht-verdediger met Servië.

Vranjes mag dan wel een Bosniër zijn, maar is afkomstig van de Servische enclave Republika Srpska. De verdediger heeft een grote band met Servië, wat erg gevoelig ligt bij de fans van het Kroatische Dinamo Zagreb. In 2010 kwam de toen twintigjarige Vranjes al in een conflict met de fans van Dinamo Zagreb terecht.

De verdediger werd toen door Rode Ster Belgrado uitgeleend aan het Moldavische Sheriff Tiraspol. In de voorrondes van de Champions League werd Vranjes toen al geviseerd door de Kroatische fans. "Dood die Serviër", klonk het onder andere. Zo meldt Het Laatste Nieuws. Tiraspol kwalificeerde zich uiteindelijk en Vranjes vierde dat door een shirt te tonen van zijn Servische moederclub Rode Ster.

"Ik had dat shirtje gekregen van fans van Tiraspol. Ik toonde het aan de fans van Zagreb als revanche voor alle beledigingen die ze naar mijn hoofd hadden geslingerd. Het was schandalig, maar het motiveerde me", reageert Vranjes.